peak performance
in tax consultancy

 

Over Innovative Tax

innovative_tax Over Innovative Tax

Zwitserland, Berner Oberland met Finsteraarhorn en Eiger, augustus 2002

Erik Jansen

Sinds 1995 is Erik Jansen (1968) werkzaam als (inter)nationaal belastingadviseur. Na de studies bedrijfs- en fiscale economie in Rotterdam te hebben afgerond heeft hij bij Ernst & Young en Mazars te Rotterdam geleerd wat het vak van belastingadviseur allemaal inhoudt. Behalve fiscaalinhoudelijke aspecten zijn beroepsvaardigheden en bijvoorbeeld ook een onderdeel als ethiek relevant. In 2007 heeft hij nog een postacademische studie Europese fiscale studies in Rotterdam succesvol afgerond.

erik-jansen internation tax consultant at innovativetax

Erik Jansen - Directeur belastingadvies

 

Zowel bij Ernst & Young als bij Paardekooper & Hoffman (later Mazars) was hij werkzaam in de (inter) nationale belastingadviespraktijk. Naast het verzorgen van fiscale adviezen op een breed terrein op het gebied van o.a. de inkomsten- en vennootschapsbelasting was er tot zijn plezier soms ook de mogelijkheid om een complexe aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting te verzorgen. Gedurende zijn dienstverband bij Mazars werd hij steeds meer betrokken bij fiscale gerechtelijke procedures. Een aantal daarvan werden succesvol tot aan de Hoge Raad uitgeprocedeerd.

Bij Tax Consultants International (Rotterdam) was hij met plezier werkzaam in de internationale belastingadviespraktijk. Hij was zelfstandig verantwoordelijk voor een toenemende portefeuille internationale cliënten uiteenlopende van bijvoorbeeld Nederlandse particulieren die in het buitenland in de olie- en gasindustrie werkzaam waren tot buitenlandse bedrijven die in of via Nederland activiteiten ontplooiden. Deze bedrijven waren bijvoorbeeld afkomstig uit de Verenigde Staten of Australië. Ook heeft hij diverse fiscale trainingen op het gebied van internationaal belastingrecht aan medewerkers van trustkantoren gegeven.

Om privé redenen maakte hij in 2009 een overstap naar Nijmegen waar hij bij AcconAvm belastingadviseurs de functie van hoofd van het fiscaal vaktechnisch bureau heeft vervuld. Hij was landelijk verantwoordelijk voor de fiscale praktijkvoorbereiding van 180 fiscale collega’s, voorzitter van de specialistengroep internationaal belastingrecht en loonbelasting/sociale verzekeringen, beschikbaar voor collega’s om praktijkproblemen op te lossen en voor diverse (zeer) innovatieve bedrijven actief bij de implementatie van de fiscale innovatiebox.

Per 1 augustus 2012 heeft hij Innovative Tax BV opgericht.

In de jaren 2012 tot en met 2014 heeft hij het vak internationaal belastingrecht (in het Engels) op de Hochschule Rhein Waal in Kleve (Duitsland) gedoceerd.

Sinds 2014 is Erik ook werkzaam als bedrijfsfiscalist bij Energie van Hollandsche Bodem B.V., een bedrijf dat zonneparken op daken, braakliggende stukken grond, geluidsschermen langs rijkswegen en op water ontwikkeld.

Erik is getrouwd en heeft drie dochters. De hobby’s van Erik zijn vooral sportief. Zo beklom hij jarenlang bergen in de Alpen (Mont Blanc, Grossglockner), later in 2005 in Argentinië (Aconcagua; 6965 meter hoog), in 2007 in Alaska (Mount Mc Kinley; 6190 meter hoog) en in 2008 in Tanzania (Kilimanjaro; 5890 meter hoog) Inmiddels reed hij acht keer de Elfstedentocht in Oostenrijk.

“Met passie, vastberadenheid en doorzettingsvermogen valt er fiscaal en sportief veel te winnen”