peak performance
in tax consultancy

 

Terug naar het overzicht:

Expertise

Het bieden van nationaal en internationaal belastingadvies

innovative_tax_element

Innovative Tax BV biedt belastingadvies op een breed terrein binnen het fiscale speelveld. In de afgelopen jaren bouwden wij ervaring op met complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld of het voor een in Nederland woonachtige natuurlijke persoon met duikactiviteiten over de hele wereld fiscaal voordelig is om een en ander te structureren vanuit een Amerikaanse Delaware vennootschap. Of de keuze voor een Nederlandse vennootschap tussen een buitenlandse vestiging of de oprichting van een lokale buitenlandse dochtervennootschap. Innovative Tax BV bouwde in de afgelopen jaren ervaring op met het fiscaal begeleiden van buitenlandse bedrijven die in Nederland operationele activiteiten hebben. Ook was Innovative Tax BV betrokken bij de fiscale begeleiding van buitenlandse bedrijven die via Nederland hun internationale houdster-, financierings- of royaltyactiviteiten structureerden.


Het uitstekende netwerk van belastingverdragen van Nederland en het lidmaatschap van Nederland van de Europese Unie bieden volop mogelijkheden om de buitenlandse bronbelastingen op uitgekeerde dividenden, te ontvangen intrest en royalty’s te minimaliseren.

Bij de internationale advisering maken wij gebruik van ons persoonlijke netwerk van buitenlandse lokale fiscalisten met wie wij in de afgelopen jaren goed hebben samengewerkt.  

Voorbeelden van fiscale vraagstukken die ons door nationaal georiënteerde opdrachtgevers zijn voorgelegd zijn bijvoorbeeld de introductie en implementatie van een fiscaal ijzeren voorraadstelsel bij een bedrijf dat diverse soorten olieproducten opsloeg. Vaak zijn wij betrokken bij het fiscaal structureren (soms saneren) van de vermogenspositie van bedrijven en particulieren. Regelmatig adviseren wij over de invoering en implementatie van diverse soorten fiscale voorzieningen (bijvoorbeeld reorganisatievoorzieningen).

Graag bespreken wij vooraf vrijblijvend de (on)mogelijkheden van een bepaalde fiscale casus met u. Eerst geven wij u inzicht in de te verwachten kosten. Nadat u akkoord heeft gegeven, starten de werkzaamheden.

Terug

Bezoekadres

Contact

Volg ons