peak performance
in tax consultancy

 
Home > Media > "Laten we dan maar belasting betalen" NRC 2 mei 2019

"Laten we dan maar belasting betalen" NRC 2 mei 2019

innovativetax_element

Een reus in de wereld van investeringsmaatschappijen, Blackstone, heeft besloten om een herstructurering uit te voeren. Hierin neemt zij afscheid van de PTP-structuur, een samenwerkingsverband dat op de beurs verhandelbaar is. In de aflevering van de NRC van 2 mei 2019 hebben wij een kleine bijdrage geleverd. U kunt het artikel hier vinden:

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/02/laten-we-dan-maar-belasting-betalen-a3958928#/next/2019/05/03/#304

 

Over de herstructurering hebben wij het volgende vermeld:

 

[..]

Maar in de praktijk maakt het wel degelijk uit, zegt belastingadviseur Stefan Everts van Innovative Tax in Nijmegen. „Amerikaanse brokers zijn verplicht een bronheffing in te hou­den over uitkeringen aan buiten­landse beleggers.” Bij ‘gewone’ bedrij­ven is die bronheffing 15 procent, maar bij publicly traded partnerships wordt, omdat ze geen vennootschapsbelasting betalen, tot 35 procent inge­houden. „De keuze van Blackstone kan uiteindelijk dus gunstig uitpak­ken voor de Nederlandse belegger.”

 

Heeft u, als belegger, vragen over de herstructurering? Of heeft u geïnvesteerd in Amerikaanse partnerships en denkt u dat u te veel belasting heeft betaald? Neemt u dan gerust contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Verschenen op: 2 mei 2019
  • Verschenen in: NRC

Terug

Contact opnemen met Innovative Tax

U wilt meer weten over ""Laten we dan maar belasting betalen" NRC 2 mei 2019"?
Of u heeft vragen, neem contact met ons op. Wij maken graag tijd voor u.