peak performance
in tax consultancy

 
Home > Media > "Laten we dan maar belasting betalen" NRC 2 mei 2019

"Laten we dan maar belasting betalen" NRC 2 mei 2019

innovativetax_element

Een reus in de wereld van investeringsmaatschappijen, Blackstone, heeft besloten om een herstructurering uit te voeren. Hierin neemt zij afscheid van de PTP-structuur, een samenwerkingsverband dat op de beurs verhandelbaar is. In de aflevering van de NRC van 2 mei 2019 hebben wij een kleine bijdrage geleverd. U kunt het artikel hier vinden:

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/02/laten-we-dan-maar-belasting-betalen-a3958928#/next/2019/05/03/#304

 

Over de herstructurering hebben wij het volgende vermeld:

 

[..]

Maar in de praktijk maakt het wel degelijk uit, zegt belastingadviseur Stefan Everts van Innovative Tax in Nijmegen. „Amerikaanse brokers zijn verplicht een bronheffing in te hou­den over uitkeringen aan buiten­landse beleggers.” Bij ‘gewone’ bedrij­ven is die bronheffing 15 procent, maar bij publicly traded partnerships wordt, omdat ze geen vennootschapsbelasting betalen, tot 35 procent inge­houden. „De keuze van Blackstone kan uiteindelijk dus gunstig uitpak­ken voor de Nederlandse belegger.”

 

Heeft u, als belegger, vragen over de herstructurering? Of heeft u geïnvesteerd in Amerikaanse partnerships en denkt u dat u te veel belasting heeft betaald? Neemt u dan gerust contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Verschenen op: 2 mei 2019
  • Verschenen in: NRC

Terug

Contact opnemen met Innovative Tax

U wilt meer weten over ""Laten we dan maar belasting betalen" NRC 2 mei 2019"?
Of u heeft vragen, neem contact met ons op. Wij maken graag tijd voor u.
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok